Premierul Scoţiei: Ieşirea de pe piaţa UE va fi catastrofală; Noi vom alege alt drum

Premierul Scoţiei: Ieşirea de pe piaţa UE va fi catastrofală; Noi vom alege alt drum
Sursa: jurnal.md Foto: AFP 17.01.2017 18:05
Ieşirea Marii Britanii de pe piaţa unică a Uniunii Europene va fi catastrofală din punct de vedere economic, afirmă premierul scoţian, Nicola Sturgeon, avertizând că Scoţia va alege un alt parcurs şi sugerând că ar putea opta pentru independenţă.

„Ieşirea de pe piaţa UE va fi catastrofală din punct de vedere economic. Scoţia trebuie să poată opta pentru un viitor diferit", a reacţionat Nicola Sturgeon.

„Guvernul Marii Britanii nu poate să ne scoată din UE şi de pe piaţa comună a UE fără a ţine cont de impactul asupra economiei, asupra locurilor de muncă şi standardelor de viaţă", a subliniat Sturgeon.

Precizăm că premierul britanic Theresa May a anunţat marţi, într-un discurs mult aşteptat, că Londra intenţionează să se despartă complet de Uniunea Europeană şi că nu are în vedere să opteze pentru ”ceva care să lase jumătate pe dinafară şi jumătate pe dinăuntru”.

Ea a declarat că Regatul Unit ”nu se va agăţa de frânturi din aderare” şi nici nu doreşte o asociere sau să facă parţial parte din blocul european.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI