A fost arestat autorul atentatului din noaptea de anul nou de la Istanbul

A fost arestat autorul atentatului din noaptea de anul nou de la Istanbul
Sursa: jurnal.md Foto: Reuters 17.01.2017 08:10
Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce a anunţat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

Atacatorul a fost identificat sub numele de Abdulkadir Masaripov şi ar fi de origine uzbecă. Acesta a fost prins în casa unui prieten, situată la 40 de km de clubul Reina, unde a avut loc atacul.

Atacatorul a fost capturat in urma unei operaţiuni în districtul Esenyurt din Istanbul, ceea ce arată posibilitatea ca să nu fi părăsit metropola turcă dupa atacul armat din Reina.

Atacul a fost revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic, ca răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria.

Cele mai multe dintre victimele atacului sunt cetăţeni străini. Este vorba, potrivit AFP, despre trei iordanieni, trei libanezi, trei irakieni, un tunisian şi soţia sa cu cetăţenie tunisiană şi franceză, doi marocani, doi indieni, mai mulţi saudiţi, un kuweitian, un libian, un israelian, un belgian de origine turcă şi o femeie din Canada.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI