Poroşenko a subliniat că executivul pe care îl conduce construieşte o nouă Ucraină, care împărtăşeşte valorile, drepturile şi libertăţile democratice din SUA.

El i-a mulţumit personal lui Biden pentru contribuţia adusă în ultimul an la consolidarea relaţiilor dintre Ucraina şi SUA.

Fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, este directorul companiei de petrol şi gaz Bursima Holdings din Ucraina, unde a fost numit la mijlocul lui 2014, potrivit website-ului companiei.

De asemenea, Poroşenko şi-a exprimat speranţa că Ucraina va continua să aibă relaţii strânse cu SUA şi în mandatul administraţiei conduse de Donald Trump, optimism împărtăşit şi de Joe Biden, potrivit site-ului preşedinţiei ucrainene.

Săptămâna trecută, printr-o ultimă decizie majoră în calitate de preşedinte al SUA, Barack Obama a extins sancţiunile împotriva Rusiei pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, unde Moscova îi susţine pe insurgenţii care luptă împotriva forţelor armate ucrainene de aproape trei ani.

Mai mult de 9.000 de persoane au murit până acum în acest conflict, declanşat după ce Kievul l-a înlăturat de la putere pe preşedintele prorus Viktor Ianukovici, în urma unor ample demonstraţii în care s-au cerut relaţii mai strânse cu Occidentul.

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, care a promis că va relansa relaţiile ruso-americane, a declarat săptămâna trecută că ar putea lua în calcul suspendarea sancţiunilor în cazul în care Rusia va coopera cu succes cu SUA.

Într-un interviu publicat de London Times şi tabloidul german Bild, Trump a declarat că intenţionează să „realizeze câteva bune afaceri cu Rusia”, în special în ceea ce priveşte reducerea arsenalului nuclear.