Doi ostatici ai grupării islamiste Abu Sayyaf din Filipine au fost eliberaţi

Doi ostatici ai grupării islamiste Abu Sayyaf din Filipine au fost eliberaţi
Sursa: www.mediafax.ro Foto: globalnation.inquirer.net 14.01.2017 16:57
Două persoane care lucrau pe un cargobot sud-coreean ce au fost luate ostatice în octombrie 2016 de gruparea islamistă Abu Sayyaf din Filipine au fost eliberate, informează Reuters, citând un purtător de cuvânt al Armatei filipineze.

Park Chulhong, căpitan al cargobotului sud-coreean DongBang Giant 2, şi Glenn Alindajao, un membru al echipajului său, de origine filipineză, au fost aduşi în locuinţa guvernatorului insulei Filipine, după ce au fost eliberaţi de militanţii grupării Abu Sayyaf.

Membri unei facţiuni a grupării islamiste au ajutat la eliberarea ostaticilor, în urma unei cooperări cu Guvernul de la Manila.

Nava de marfă sud-coreeană plecase din Coreea de Sud spre Australia, în momentul în care zece militanţi islamişti au urcat la bord şi i-au răpit pe cei doi ostatici.

Jesus Dureza, consilierul prezidenţial pentru pace, a declarat jurnaliştilor că Guvenrul filipinez nu a plătit niciun fel de răscumpărare pentru aceştia, deşi acest lucru a fost contestat de anumiet agenţii de presă.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP