Paul Ryan, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor, a salutat votul declarând că acesta a reprezentat o ”misiune salvatoare”.

”Acesta asigură Congresului uneltele legislative necesare pentru a anula şi înlocui Obamacare. Scopul nostru este reprezentat de un sistem centrat pe pacient, pentru ca acesta să aibă mai multe opţiuni din care să aleagă şi să aibă un control mai mare asupra asigurării sale”, a declarat acesta.

“Republicanii vor spune că vor oferi ceva mai bun. Dar spun acest lucru de opt ani de zile. Urmăresc implementarea programului cunoscut drept Obamacare de opt ani. De ce nu au încă un plan?”, a spus Maxine Waters, reprezentant al Partidului Democrat din statul California.

Viitorul preşedinte a dat asigurări că Programul de asigurări de sănătate introdus de Administraţia Barack Obama, supranumit "Obamacare", va fi înlocuit imediat după instalarea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Obamacare dispunea de măsuri pregătitoare ca cele 50 de state să creeze pieţe online de unde oamenii să poată achiziţiona asigurările de sănătate. Însă multe state conduse de către guvernatori republicani (centru-dreapta) au refuzat să facă acest lucru în semn de protest faţă de lege. Cetăţenii acestor state au fost obligaţi, astfel, să-şi achiziţioneze asigurările printr-un sistem federal.