Agenţiile de informaţii germane atenţionează cu privire la tentativele Moscovei de a slăbi relaţia UE-SUA

Agenţiile de informaţii germane atenţionează cu privire la tentativele Moscovei de a slăbi relaţia UE-SUA
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 14.01.2017 14:29
Agenţiile de informaţii germane au înaintat un raport către guvernul federal în care acuză Rusia de încercarea de a slăbi relaţiile dintre UE şi SUA, notează sâmbătă Der Spiegel, citat de DPA.

Documentul, rezultat în urma unei "operaţiuni psihologice" a agenţiilor de informaţii germane, conchide că Rusia a influenţat timp de ani de zile ţări în Uniunea Europeană în scopul de a slăbi legăturile dintre serviciile de securitate ale UE şi ale SUA.

Guvernul federal analizează deocamdată dacă şi în ce formă să facă acest raport public, notează Der Spiegel.

Moscova a intenţionat să agraveze conflictele sociale din SUA, potrivit raportului, elaborat în urma cererii guvernului german de a monitoriza activitatea Federaţiei Ruse.

Agenţia germana de informatii externe BND şi agenţia pentru securitate naţională Verfassungsschutz au fost însărcinate de guvernul federal să investigheze tentativele Rusiei după o serie de presupuse campanii de propagandă şi atacuri cibernetice.

Raportul intervine într-un moment în care preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat într-un interviu pentru Wall Street Journal că este deschis unor relaţii mai strânse cu Rusia şi ridicării sancţiunilor împotriva acestei ţări.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP