O epidemie de gripă a făcut 52 de victime în Franţa de la începutul lunii decembrie

O epidemie de gripă a făcut 52 de victime în Franţa de la începutul lunii decembrie
Sursa: jurnal.md Foto: ABC News 13.01.2017 14:55
Epidemie de gripă extrem de violentă în Franţa. 52 de oameni au murit de la începutul lunii decembrie şi până acum din cauza complicaţiilor provocate de virus. Medicii sunt depăşiţi de situaţie, după ce sute de mii de persoane au fost internate în spitalele din ţară. Doctorii spun că sezonul de gripă a început mult mai devreme şi avertizează că apogeul va fi atins abia săptămâna viitoare. 

În ultimele patru săptămâni, aproape 800 de mii de francezi au ajuns la spital cu gripă. Cei mai afectaţi sunt oamenii în vârstă, care au un sistem imunitar slăbit. 142 de spitale sunt în aşa-numita „stare de tensiune” din acest motiv, iar trei au declanşat chiar „planul alb” de intervenţie, care este declarat în cazul unui aflux masiv de pacienţi în urma unei epidemii sau calamităţi.

Oficialii francezi i-au sfătuit pe medici să amâne intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente, pentru a se ocupa strict de bolnavii de gripă. A fost suplimentat şi numărul de paturi în instituţiile medicale. În plus, toţi doctorii au fost rugaţi să acorde consultaţii atât în cabinetele lor particulare, cât şi la domiciliu. Pe de altă parte, unii dintre cei care s-au externat deja spun că atitudinea medicilor din spitale lasă de dorit.

Cel mai grav bilanţ al unei epidemii de gripă a fost înregistrat în Franţa acum doi ani, când au fost 18.300 de decese. 
 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP