Jurnalista din Ungaria filmată în 2015 în timp ce lovea migranţi, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Jurnalista din Ungaria filmată în 2015 în timp ce lovea migranţi, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 13.01.2017 12:21
Jurnalista din Ungaria filmată în timp ce lovea şi încerca să reţină nişte migranţi care fugeau de poliţie în septembrie 2015 la graniţa cu Serbia a fost condamnată joi la trei ani de închisoare cu suspendare, informează site-ul Index.hu, preluat de Reuters.

Jurnalista Petra Laszlo a fost concediată în 2015 de la postul de televiziune N1TV după difuzarea unei înregistrări video în care aceasta apare, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat care fugea cu un copil în braţe şi, într-un incident separat, lovind cu piciorul o fetiţă. 
Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de migranţi au forţat un cordon al poliţiei.

Index.hu a informat joi seara că o instanţă din oraşul Szeged, lângă graniţa cu Serbia, a găsit-o vinovată pe Petra Laszlo de comportament turbulent după ce ea a depus mărturie într-o audiere prin videoconferinţă. Potrivit sursei citate, Laszlo a spus că a contestat sentinţa.

Procurorii au declarat anterior că nu există motive pentru ca Laszlo să fie condamnată pentru acţiuni de ură rasială.

Sute de mii de migranţi, care au fugit de război şi de sărăcie din Orientul Mijlociu şi Africa, au trecut prin Balcani şi Ungaria în 2015, în drumul lor spre vestul Europei.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP