Mihail Popkov, în vârstă de 52 de ani, este un fost poliţist din Rusia. Tată al unui copil, acesta este condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 22 de tinere. Ulterior, poliţiştii au mai descoperit că alte 25 de tinere i-au picat victime criminalului. Potrivit autorităţilor ruse, Popkov a recunosc însă că numărul total al victimelor sale este de 81. Crimele au avut loc între anii 1994 şi 2000.

„Vârcolacul” a ucis 81 de femei cu vârste între 17 şi 38 de ani

Victimele preferate ale fostului poliţist, supranumit „Vârcolacul”, erau femeile cu vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani. Popkov şi-a motivat acţiunile spunând că astfel curăţa străzile de prostituate.

Bărbatul le ademenea pe tinere în maşina de poliţie, oferindu-se să le conducă acasă. Apoi, le ducea într-un loc izolat unde le abuza sexual şi le ucidea într-un mod grotesc. Femeile erau tranşate cu fierăstraie, cuţite şi şurubelniţe.

Mihail Popkov a fost prins de autorităţi în 2012, după ce o victimă care a reuşit să scape a povestit că a fost atacată de un bărbat în uniformă de poliţie.

Poliţiştii consideră că „Vârcolacul” i-a depăşit la numărul de victime pe Andrei Cikatilo şi Aleksandr Piciuşkin, consideraţi cei mai notorii criminali în serie din Rusia. Cikatilo a fost condamnat pentru 53 de crime, iar Piciuşkin pentru 49.