Sudul Thailandei, inundat din cauza ploilor soldate cu 30 de morţi

Sudul Thailandei, inundat din cauza ploilor soldate cu 30 de morţi
Sursa: www.mediafax.ro Foto: FloodList 10.01.2017 15:49
Sudul Thailandei nu mai este accesibil, marţi, pe cale rutieră după prăbuşirea a două poduri şi întreruperea circulaţiei feroviare la 300 de kilometri sud de Bangkok din cauza ploilor care au provocat moartea a 30 de persoane.

Aceste precipitaţii au loc în zone foarte frecventate de străini, în special în această perioadă.

„Două poduri s-au prăbuşit pe autostrada numărul 4 (în sud). În urma acestui eveniment, am fost nevoiţi să întrerupem circulaţia”, la aproximativ patru ore de drum de Bankok, după staţiunea balneară Hua Hin, a explicat purtătorul de cuvânt al reţelei autorutiere thailandeze.

Potrivit unui nou bilanţ, după mai mult de o săptămână de ploi torenţiale, cel puţin 30 de persoane au decedat, a declarat marţi ministrul de Interne din această ţară.

În total, au fost afectate 12 provincii din sudul ţării şi peste 1,1 milioane de persoane, 360.000 de case fiind acoperite de apă.

Guvernul a trimis militari să distribuie hrană locuitorilor şi să evacueze anumite zone acoperite de apă.

Acesta este cel de-al doilea episod de inundaţii în câteva săptămâni în sudul ţării, regiunea cea mai frecventată de turişti din Thailanda. În decembrie, peste 35 de persoane au murit din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP