Austria: Şase refugiaţi afgani cercetaţi penal pentru atacuri sexuale în noaptea de Revelion

Austria: Şase refugiaţi afgani cercetaţi penal pentru atacuri sexuale în noaptea de Revelion
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 10.01.2017 07:17
Poliţia austriacă investighează şase refugiaţi afgani pentru atacuri sexuale asupra unui număr de 18 femei în timpul festivităţilor din noaptea de Anul Nou, în provincia vestică Tirol, a declarat un ofiţer de poliţie implicat în acest caz. Un bărbat a mărturisit şi şi-a cerut scuze, dar ceilalţi cinci neagă acuzaţiile, a spus Ernst Kranebitter. adăugând că poliţia nu a făcut încă arestări aşteptând finalizarea anchetei.

Femeile au semnalat că atacatorii le-au pipăit şi au încercat să le sărute în seara de Revelion, atunci când ele aşteptau, în interiorul sau în apropierea pieţei centrale din Innsbruck, pline de oameni, concertul şi artificiile de Anul Nou.

Unele dintre victime au reuşit să îi fotografieze cu telefoanele mobile pe agresori, ceea ce a ajutat poliţia să-i găsească pe cei şase bărbaţi, cu vârste între 18 şi 22 de ani şi care anterior au locuit în acelaşi cămin pentru migranţi, a spus Kranebitter.

În Germania vecină, anul trecut, sute de femei au fost agresate sexual şi jefuite la festivităţile de Anul Nou din Koln. Atacurile din Innsbruck s-au produs în ciuda prezenţei crescute a poliţiei austriece urmare a incidentelor asemănătoare din Koln şi a atentatului cu camionul de luna trecută de la târgul de Crăciun din Berlin.

Ministerul de interne a precizat că Austria a primit circa 130.000 solicitări de azil începând cu anul 2015, când peste un milion de migranţi şi refugiaţi au ajuns în Europa, mulţi fugind de conflictele din Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP