Noul secretar general al ONU, António Guterres, şi-a început mandatul cu un apel pentru pace

Noul secretar general al ONU, António Guterres, şi-a început mandatul cu un apel pentru pace
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 01.01.2017 09:27
Noul secretar general al ONU, António Guterres, şi-a început duminică mandatul în fruntea organizaţiei internaţionale cu un apel pentru pace în lume, transmite EFE.

"Azi, de Anul Nou, cer tuturor să urmărim acelaşi scop: să facem din pace prioritatea noastră", a declarat Guterres, în primul său mesaj ca şef al ONU.

Fără a menţiona niciun conflict în mod aparte, diplomatul portughez a pledat pentru o încetare a focului pe "câmpurile de luptă" pentru a trece la negocieri menite a conduce la "soluţii politice".

"Pacea trebuie să fie obiectivul şi ghidul nostru", a spus Guterres, într-un mesaj video înregistrat în engleză, franceză, spaniolă şi portugheză.

Noul secretar general al ONU a întrebat ce poate face comunitatea internaţională pentru a ajuta milioanele de oameni care trăiesc "prinşi în războaie care nu par a avea sfârşit".

"Din aceste războaie nimeni nu iese învingător, toţi pierd", a deplâns Guterres, care a denunţat în mod special impactul asupra populaţiei civile.

"Să facem din 2017 un an al păcii", a conchis, în prima zi a mandatului său de secretar general al ONU, Antonio Guterres.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP