Franţa: Doi tunisieni au fost expulzaţi pentru ameninţare gravă la adresa ordinii publice

Franţa: Doi tunisieni au fost expulzaţi pentru ameninţare gravă la adresa ordinii publice
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 01.01.2017 06:45
Doi tunisieni, a căror prezenţă constituia o "ameninţare gravă" pentru ordinea publică, au fost expulzaţi sâmbătă din Franţa spre ţara lor după eliberarea din închisoare, a anunţat ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, informează AFP.

"După ce au executat o pedeapsă cu închisoarea de lungă durată pentru delicte de drept comun, în cazul unuia, şi pentru infracţiuni de terorism, în cazul celuilalt, cele două persoane au fost eliberate în această dimineaţă din centrul lor de detenţie", a precizat sâmbătă ministrul, într-un comunicat, fără a face alte precizări privind identitatea sau profilul acestora.

Cei doi făceau obiectul unor ordine ministeriale de expulzare din data de 1, respectiv 13 decembrie, "ţinând cont de ameninţarea gravă asupra ordinii publice dată de menţinerea lor pe teritoriul francez", potrivit comunicatului.

Ministerul francez de Interne aminteşte că 109 ordine ministeriale de expulzare au fost emise de la începutul mandatului preşedintelui François Hollande, în mai 2012, împotriva unor persoane legate de terorism sau islam radical", dintre care o treime doar în anul 2016.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP