Atacatorul a împuşcat un ofiţer de poliţie şi un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul şi a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanţele trase de un agresor deghizat în Moş Crăciun.

AFP notează că atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeană a Istanbulului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia. Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă, potrivit agenţiei de presă Dogan, care precizează că între 700 şi 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.

Atât ştirile despre numărul atacatorilor, consideraţi de presa locală a fi între unul şi trei, dar şi primele informaţii privind circumstanţele atacului şi soarta atacatorului sunt contradictorii la acest moment.

Potrivit Reuters, care citează CNN Turk, unul dintre atacatori ar fi încă în clubul de noapte şi forţele speciale ale poliţiei se pregăteau să intre în clădire.