„Eliminarea liderului ISIS (Stat Islamic, n.red) ar trebuie să fie o prioritate absolută. Eliminarea lui al-Baghdad va necesita eforturi susţinute, dar va trimite un mesaj clar că nimeni nu poate orchestra sau inspira atacuri împotriva Statelor Unite şi apoi să scape cu asta”, a declarat Hillary Clinton la o conferinţă de presă organizată la New York.

Clinton şi contracandidatul ei republican, Donald Trump, au participat miercuri la un forum pe teme de politică externă. Când a fost întrebat la forum despre strategia lui de a opri răspândirea terorismului la nivel mondial, „răspunsul lui Trump a fost simplu: le va lua petrolul”, a afirmat Clinton.

„Spune că planul lui este secret, însă adevărul este că pur şi simplu nu are unul. Şi acest lucru nu este doar periculos, dar ar trebui să fie descalificant”, a adăugat ea.

Cu ocazia forumului, Trump l-a lăudat pe preşedintele rus Vladimir Putin, despre care a spus că „a fost un lider, mult mai mult decât - a fost preşedintele nostru”.

„Acest lucru nu este doar lipsit de patriotism şi jignitor la adresa oamenilor din această ţară, precum şi la adresa comandantul nostru suprem, dar este chiar înfricoşător”, a declarat Clinton.