„Fără un motiv anume, deţinutul, cunoscut pentru comportamentul său dificil, l-a lovit cu pumnul pe supraveghetorul care îi deschidea uşa”, a declarat vineri Alain Jégo, director interregional al serviciilor corecţionale.

„Deţinutul a fost imobilizat de un alt supraveghetor care a primit de asemenea lovituri”, a adăugat acesta, precizând că cei doi agenţi au fost spitalizaţi.

Duminică, alţi doi supraveghetori de la o închisoare franceză au fost răniţi de către un deţinut aflat într-o unitate de prevenire a radicalizării.
Potrivit Ministerului Justiţiei, agresiunea a avut loc duminică după-amiaza, în timp ce deţinuţii ieşeau la o plimbare.

Deţinutul l-a agresat cu o armă artizanală pe supraveghetorul care venise să îl ia, înainte de a-l răni pe cel de-al doilea care sărise în ajutorul colegului său. Acesta a fost imobilizat cu ajutorul unul glonţ de cauciuc în timp ce încerca să îi agreseze pe agenţi, a informat ministerul intr-un comunicat. El a fost transportat la spital şi arestat apoi pentru tentativă de omor.

Închisoarea Osny a fost deschisă în anul 1990, iar acolo se află 916 deţinuţi. O unitate de prevenire a radicalizării a fost deschisă pe data de 25 ianuarie. Acolo se află în prezent 18 persoane în celule individuale.