Potrivit canalului ITV din Israel, este vorba despre documentele din „Arhiva Vasili Mitrohin”, care au fost transportate din Moscova, în Occident, la începutul anilor 1990.
Abu Mazen figura în documentele secrete ale KGB sub pseudonimul „Krotov”.

Aceleaşi documente arată că, odată cu trimiterea lui Abu Mazen la Damasc, în misiune în acelaşi oraş a fost trimis şi un alt agent KGB – Mihail Bogdanov.

Se spune că, sub supravegherea unui număr de coordonatori „în haine civile” ai serviciilor speciale sovietice, printre care şi Evgheni Primakov (fost premier al Rusiei), Abu Mazen a scris o teză despre negarea Holocaustului.

Printre alte lucruri, în timpul petrecut de Abu Mazen şi Bogdanov la Damasc, agenţii sovietici au iniţiat o operaţiune care urmarea să lovească centrul nuclear israelian de la Dimona.

Astăzi, fostul ambasador rus în Israel, Mihail Bogdanov este trimisul special în Orientul Mijlociu al fostului şef FSB Vladimir Putin.

Noile documente confirmă informaţiile deja existente ca gruparea teroristă Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a fost înfiinţată şi condusă de serviciile secrete sovietice.

Atacurile teroriste împotriva cetăţenilor israelieni în Israel, precum şi împotriva israelienilor din străinătate (inclusiv asasinarea sportivilor israelieni la Munchen) au fost realizate, probabil, la ordinele de la Kremlin sau după o aprobare prealabilă de la Moscova.

De executarea operaţiunii teroriste de la Munchen, în septembrie 1972, s-a ocupat asistentul lui Arafat – Abu Mazen.