Într-o declaraţie difuzată marţi noaptea, mişcarea talibană afirmă că în imobilul respectiv funcţiona un „centru al serviciilor de informaţii străine deghizat într-o reşedinţă de oaspeţi”.

„Patruzeci şi două de persoane, printre care zece străini, au fost salvate”, a indicat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Sediq Sediqqi, care a precizat că atacul a durat 11 ore.

Talibanii au precizat că respectiva clădire „era folosită drept centru de consiliere şi planificare în domeniul intelligence” şi s-a aflat sub supraveghere atentă în ultimele trei luni.

Militanţii s-au ascuns în clădirea ONG-ului Care International din centrul Kabulului, după ce în apropiere a avut loc o explozie înainte de miezul nopţii de luni spre marţi.

Acest nou atac ridică la 25 de morţi şi aproape o sută de răniţi bilanţul atentatelor din ultimele 48 de ore din capitala afgană. Luni, un dublu atentat cu bombă revendicat de talibani s-a soldat cu 24 de morţi şi numeroşi răniţi în apropierea sediului Ministerului Apărării.