Conform datelor oficiale cuprinse în ultimul raport al BKA, în primele şase luni ale anului în curs s-au înregistrat circa 142.000 de infracţiuni în care cel puţin unul dintre autori este un imigrant, o scădere importantă înregistrându-se în cazul furturilor şi agresiunilor sexuale.

Raportul menţionează că marea parte a delictelor comise de străini sunt fraude, falsuri, furturi şi infracţiuni ce vizează libertatea individuală.

Cât despre distribuţia pe naţionalităţi, în document se afirmă că, raportat la ponderea lor în ansamblul populaţiei formate din imigranţi, proporţia infractorilor sirieni, irakieni şi afgani este redusă. În schimb, se subliniază rata ridicată a infracţiunilor comise de cetăţeni proveniţi din ţările balcanice, din Maghreb şi Georgia.

În raport se mai face referire şi la delictele împotriva imigranţilor, motivate politic şi puse pe seama extremei drepte, numărul acestora fiind în continuare foarte ridicat. Astfel, în primele şase luni ale anului s-au înregistrat 628 de atacuri asupra taberelor de primire a solicitanţilor de azil, dintre care 98 au fost acţiuni violente.

Potrivit datelor Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), de la începutul anului 2015 au intrat în Germania circa 1,3 milioane de solicitanţi de azil, dintre care 222.264 în primul semestru al anului în curs, majoritatea provenind din Siria, Afganistan şi Irak.