În decurs de aproximativ o oră au avut loc patru atacuri teroriste, în zone aflate la depărtare unele de altele, trei dintre acestea vizând puncte controlate de regimul sirian, în timp ce al patrulea a avut drept ţintă o zonă dominată de forţele kurde.

Stat Islamic a revendicat rapid responsabilitatea pentru atacuri, printr-un comunicat publicat de agenţia de ştiri Amaq, afiliată reţelei teroriste.

Două explozii de natură "teroristă" au fost înregistrate pe podul unei autostrăzi în apropiere de Tartus, un fief al regimului, a anunţat televiziunea de stat.

Sana, agenţia de ştiri oficială a Siriei, a anunţat că 30 de civili au fost ucişi, iar 45 au fost răniţi în urma atacurilor din provincia Tartus.

O altă explozie a a avut loc pe o şosea în apropiere de Damasc, în cartierul Saboura din vestul capitalei siriene.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar zece au fost rănite, în urma exploziei unui vehicul-capcană în oraşul Homs, la intrarea în districtul Bab Tadmour.

La Hassakeh, zonă dominată de kurzi, explozia unui vehicul-capcană a provocat decesul a cinci civili şi rănirea altor doi, a mai precizat agenţia Sana.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile omului, bilanţul atacurilor teroriste de luni se ridică la 47 de morţi.