„Capacităţile Europei pentru primirea de noi valuri de refugiaţi, fără a uita migranţii clandestini, sunt aproape de limitele lor”, a dat asigurări Donald Tusk, în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia summitului G20 de la Hangzhou (China). 

Bruxelles-ul „va continua să negocieze” cu SUA Tratatul de liber schimb dintre Uniunea Europeana şi SUA (Trans-Atlantic Free Trade Agreement, TAFTA), mandatul Comisiei Europene pentru aceasta fiind pe deplin valabil, a subliniat asigurări preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker. 

„Dat fiind mandatul„ pe care statele membre UE l-au acordat Comisiei 'vom continua să negociem cu SUA' acest tratat 'cu efecte pozitive' pentru economie şi locuri de muncă, a afirmat responsabilul european în pofida unor critici recente în cadrul guvernelor francez şi german. 

Decizia europeană de a obliga grupul american Apple să ramburseze Irlandei peste 13 miliarde de euro este „fondată pe fapte” şi „nu a fost luată împotriva SUA”, a mai spus Jean-Claude Juncker.