Aceste rezultate confirmă estimările islamiştilor care indicaseră miercuri că se aşteaptă să obţină cel puţin 16 locuri, adică 12,5 % din total.
Majoritatea mandatelor viitorului Parlament, care are puteri limitate, a revenit ca de obicei unor oameni de afaceri şi unor lideri de triburi loiale monarhiei.

Trei mandate în circumscripţia Al-Badya al-Wosta (la sud de Amman) nu fuseseră acordate iniţial după ce vreo 10 urne au fost distruse de nişte spărgători. Dar în cursul serii, Comisia electorală şi-a anunţat decizia de a număra şi voturile din aceste urne, considerate intacte. Rezultatul acestui vot nu schimbă scorul islamiştilor, care nu au prezentat candidaţi în această circumscripţie.

Numărul femeilor alese în viitorul Parlament este 21, dintre care şase peste cota care le era rezervată. Printre deputaţii aleşi pentru un mandat de patru ani figurează nouă creştini şi trei reprezentanţi ai minorităţilor cerchesă şi cecenă.

Rezultatele definitive sunt aşteptate în decurs de o săptămână.

Frontul Acţiunea Islamică (FAI), aripa politică a Fraţilor musulmani, a obţinut cel mai bun rezultat al său în alegerile legislative din 1989, cu 22 de locuri din 80.

Partidul a boicotat alegerile în 2010 şi 2013 pentru a denunţa scrutine marcate de nereguli şi o lege electorală care îi avantaja pe candidaţii triburilor.