Totodată, potrivit mass-media, un număr nedeterminat de civili au fost răniţi în ciocniri.

După decesul lui Keith Lamort Scott, de 43 de ani, manifestanţii s-au reunit lângă locul unde acesta a fost ucis, agitând pancarte pe care se putea citi vieţile negrilor contează şi scandând sloganuri precum fără justiţie nu poate fi pace, potrivit unui post local de televiziune.

În timpul confruntărilor, „în jur de 12 poliţişti au fost răniţi, dintre care unul a fost lovit cu o piatră în cap”, a informat pe Twitter poliţia din Charlotte-Mecklenberg. Aceşti poliţişti au fost răniţi „când apărau comunitatea noastră în timpul unei manifestaţii”, a adăugat poliţia într-o altă postare pe Twitter.

Postul local WSOC-TV a precizat că poliţia a recurs la arme antirevoltă şi la gaze lacrimogene în încercarea de a stăvili furia mulţimii. Mai multe vehicule ale poliţiei au fost atacate şi avariate, potrivit autorităţilor.

Poliţistul responsabil de uciderea lui Keith Lamont Scott, poliţistul afro-american Brentley Vinson, a fost suspendat din funcţie. Potrivit postului local de televiziune, el făcea parte dintr-un grup de poliţişti mandataţi să aresteze un suspect.

Keith Lamont Scott, care nu era persoana căutată, se afla într-o maşină din parcarea unui imobil şi era în posesia unei arme de foc, potrivit poliţiei. În schimb, apropiaţii săi afirmă că el nu avea decât o carte în mână.

Discuţia a escaladat şi poliţiştii au afirmat că s-au simţit ameninţaţi de Keith Lamont Scott, ceea ce i-a făcut să deschidă focul.

Primarul din Charlotte, Jennifer Roberts, i-a îndemnat pe locuitorii oraşului la calm. Acest caz „merită răspunsuri şi o anchetă completă va fi declanşată”, a promis aceasta pe Twitter, subliniind că doreşte să lucreze în acest dosar cu responsabili ai comunităţii afro-americane.

Tensiunile rasiale au reizbucnit în SUA în ultimii doi ani, ca urmare a unei succesiuni de erori şi violenţe din partea poliţiei, de cele mai multe ori faţă de afro-americani neînarmaţi.