Logvinski a dat publicităţii răspunsul Procuraturii Generale din Ucraina din data de 11 august, care „a început investigarea şi verificarea aspectelor juridice în privinţa delictelor penale în conformitate cu Articolul 332-1 al Codului Penal ucrainean” şi anume, încălcarea procedurilor de vizită pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei.

Potrivit lui Logvinski, cetăţenii francezi riscă condamnări de până la opt ani în închisorile de pe teritoriul Ucrainei, precum şi pierderea mandatelor parlamentare franceze.

Între 29 şi 31 iulie, 2016, parlamentari francezi, aflaţi sub îndrumarea lui Thierry Mariani, politician din Franţa, au avut o serie de întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor locale din Crimeea. Aceasta a fost cea de-a doua lor vizită în peninsula Crimeea. În urmă cu un an, aceştia au fost însoţiţi într-o vizită asemănătoare de deputatul rus Leonid Sluţki.

La data de 1 august, în cadrul unei conferinţe de presă, membrii delegaţiei franceze şi-au exprimat opinia ca Ucraina ar trebui să accepte „realitatea” faptului că peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia.