Ţânţarii au fost capturaţi în Miami Beach, zonă turistică din sud-estul SUA, unde au fost deja raportate cazuri de persoane infectate.

„Aceasta descoperire este dezamăgitoare, dar nu surprinzătoare”, a spus comisarul pentru agricultură din Florida. Florida este unul dintre cele mai bine plasate state americane în ceea ce priveşte monitorizarea şi controlul ţânţarilor, a adăugat el.

Primele cazuri de transmitere locala a virusului Zika din Miami Beach au fost raportate la jumătatea lunii august. Virusul, care provoacă malformaţii congenitale, fusese deja detectat anterior în iulie în modernul cartier Wynwood din Miami. De asemenea, virusul este prezent în comitatele Palm Beach şi Pinellas din statul Florida, care are un climatul cald şi umed.

Autorităţile sanitare au recomandat ca femeile gravide să evite zonele semnalate.

Florida a identificat până în prezent 49 de cazuri de persoane care au contractat virusul la nivel local, potrivit departamentul de sănătate din acest stal al SUA, care a mai raportat 656 de cazuri de infecţie contractată în afara ţării. In total, 80 de femei gravide au fost afectate până acum în Florida de această infecţie.