Biroul FBI din New York a indicat, pe contul său de Twitter, că a reţinut un vehicul în legătură cu ancheta, dar nu a confirmat arestarea şi a asigurat că "nimeni nu fusese inculpat".

Intervievat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei din New York a refuzat să confirme aceste arestări, indicând doar că "ancheta continuă".

Ancheta vizează explozia unui dispozitiv sâmbătă la începutul serii în cartierul Chelsea, soldată cu rănirea uşoară a 29 de persoane.

Potrivit New York Daily News, anchetatorii ar fi identificat un suspect datorită unei camere de supraveghere video, recuperată în Chelsea.

Nu este însă stabilit dacă această persoană figurează printre cei cinci pasageri ai vehiculului interceptat duminică, potrivit cotidianului.

Tot duminică seara, un colet suspect a fost reperat lângă gara Elizabeth, în New Jersey, a indicat presei primarul oraşului, J.Christian Bollwage. Potrivit lui, doi trecători care observaseră coletul ar fi văzut fire electrice şi o ţeavă metalică.

Gara Elizabeth a fost închisă şi traficul feroviar întrerupt, a indicat duminică seara, pe contul său Twitter, regia de transporturi din New Jersey (New Jersey Transit).

Oraşul Elizabeth este relativ aproape de Staten Island şi de podul Verazzano.

Sâmbătă, o a doua bombă artizanală fusese descoperită în apropiere de locul exploziei din Manhattan.

Cu câteva ore mai devreme, în New Jersey, o bombă artizanală explodase în oraşul Seaside Park, în timpul unui concurs de alergări la care participau sute de persoane. Nu au existat victime, fără îndoială datorită faptului că plecarea în cursă a fost întârziată, potrivit unui purtător de cuvânt al procuraturii locale.

Alte trei bombe cu ceas, care nu au funcţionat, au fost descoperite sâmbătă în zonă.