Este vorba de un bărbat de 28 de ani, N.H. (sau Nader H., conform agenţiei de presă Belga), care a fost plasat în arest, şi de fosta sa parteneră, care a fost pusă în libertate. Ei sunt inculpaţi pentru „participare la activităţile unui grup terorist".

Nader H. este suspectat că are legături cu antrenamentele sau activităţile de instruire în mânuirea armelor. Lui i se reproşează de asemenea că a făcut propagandă jihadistă, a indicat parchetul, confirmând informaţii transmise de Belga.

Cuplul a fost arestat în cursul unor percheziţii care s-au derulat la Haren şi Schaerbeek, în regiunea capitalei Bruxelles, şi la Liege, în sud-estul ţării.
Bărbatul este suspectat că a fost activ în punerea în aplicare a mesageriei electronice criptate „Telegram”, conform parchetului.

Aplicaţia este atent analizată de anchetatori. În Franţa, ancheta vizează activitatea prin intermediul acestei aplicaţii a jihadistului francez Rachid Kassim, membru al Statului Islamic (SI), considerat în prezent ca unul dintre propagandiştii francofoni cei mai periculoşi ai SI.
El este suspectat că teleghidează atentate în Franţa din zona irakiano-siriană.

Sâmbătă, doi bărbaţi au fost arestaţi în Franţa, la Jura (est) şi Loire (est), în cadrul anchetei asupra lui Rachid Kassim.