Din registratorul polonez a fost ştearsă o scurtă secţiune, peste care a fost înregistrata un segment al registratorului rusesc.

În segmentul şters erau informaţii cu privire la defecţiuni la motor, generatoare şi radioaltimetre şi ce s-a întâmplat atunci când avionul prezidenţial zbura la o altitudine de 15 de metri.

Echipa care a fost numita de ministrul apărării din Polonia, Antoni Macierewicz, studiaza cauzele dezastrului de la Smolensk de şase luni.

„Nu vă aşteptaţi că Comisia sa dea numele celor vinovati. Sarcina sa este alta. Ea trebuie să indice factorii şi evenimentele care au dus la tragedie”, – a spus Macierewicz.

Recent, subcomisia pentru investigarea dezastrului aviatic de la Smolensk a declarat că are dovezi ca Rusia a manipulat unele date care au legatura cu tragedia.

Reamintim, pe 10 aprilie 2010, în accidentul avionului Tu-154 de la Smolensk, din Rusia, au fost ucise 96 de persoane, printre care şi preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa, liderii tuturor forţelor armate, şeful Statului Major General, reprezentanţi ai Seimului şi Senatului, Biroul Preşedintelui, ultimul preşedinte al Poloniei în exil – Ryszard Kacharovsky personalitati publice şi religioase.