Din registratorul polonez a fost ştearsă o scurtă secţiune, peste care a fost înregistrată un segment al registratorului rusesc.

În segmentul şters erau informaţii cu privire la defecţiunile motorului, generatoarelor şi ale radioaltimetrelor şi ce s-a întâmplat atunci când avionul prezidenţial zbura la o altitudine de 15 mii de metri.

Echipa care a fost numită de ministrul apărării din Polonia, Antoni Macierewicz, studiază cauzele dezastrului de la Smolensk de şase luni.

„Nu vă aşteptaţi că Comisia să dea numele celor vinovaţi. Sarcina sa este alta. Ea trebuie să indice factorii şi evenimentele care au dus la tragedie”, a spus Macierewicz.

Recent, subcomisia pentru investigarea dezastrului aviatic de la Smolensk a declarat că are dovezi că Rusia a manipulat unele date care au legătură cu tragedia.

Reamintim, pe 10 aprilie 2010, în accidentul avionului Tu-154 de la Smolensk, din Rusia, au murit 96 de persoane, printre care şi preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa, liderii tuturor forţelor armate, şeful Statului Major General, reprezentanţi ai Seimului şi Senatului, Biroul Preşedintelui, ultimul preşedinte al Poloniei în exil – Ryszard Kacharovsky personalităţi publice şi religioase.