„Începând de astăzi, Consiliul Naţional a hotărât să începem strângerea de semnături în întreaga ţară pentru a putea declanşa conflictul de muncă. Astfel, pe 20 septembrie vom picheta Ministerul Muncii cu peste 200 de oameni, pe 27 septembrie vom picheta Ministerul Finanţelor Publice tot cu 200 de oameni, iar pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătăţii cu peste 200 de oameni”, a spus Leonard Bărăscu.

Potrivit acestuia, în data de 11 octombrie, membrii Sanitas vor picheta Parlamentul României în speranţa că acolo vor găsi o rezolvare a problemelor care nu au putut fi soluţionate de Guvern, respectiv de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice.

„Pe 12 octombrie avem o grevă japoneză cu purtarea de banderole, iar în data de 19 octombrie vom avea o grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de două ore, dimineaţa între orele 8:00 — 10:00”, a mai spus preşedintele Sanitas.

Acesta a ţinut să transmită însă un mesaj pacienţilor că pe timpul grevei de avertisment vor putea fi trataţi „chiar mai bine decât în alte zile” şi că nu trebuie să-şi facă probleme.

Conform prim-vicepreşedintelui Sanitas, Marius Sepi, sindicaliştii din sănătate ar renunţa la acest calendar de revendicări dacă s-ar rezolva toate cerinţele venite din partea membrilor din întreaga ţară, scrie Agerpres.

„Dorim rezolvarea de urgenţă a diferenţelor de salarizare între medicii din spitalele clinice şi neclinice precum şi dintre asistentele medicale în funcţie de studiile pe care le au — superioare sau postliceale”, a precizat Sepi.

Efortul bugetar lunar calculat de Sanitas pentru salarizarea unitară a personalului TESA, funcţionarilor publici şi al celor din creşe este de circa 6 milioane lei. Consiliul Naţional al Sanitas a discutat joi problemele legate de salarizarea unitară cu ministrul Muncii şi cu ministrul Sănătăţii, iar în urma acestor discuţii reprezentanţii sindicaliştilor din sănătate au apreciat că nu au rezultat soluţii concrete.