La solicitarea Ucrainei, alegerile parlamentare ruse din Crimeea sunt considerate „de neacceptat", potrivit Ministerului danez.

Dumincă vor avea loc în Crimeea primele alegeri naţionale ruse, de la anexarea sa Rusiei şi până în prezent. Deşi Rusia deţine de fapt controlul asupra peninsulei, ONU nu recunoaşte legitimitatea Guvernului local.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroshenko, a solicitat aliaţilor occidentali să nu recunoască rezultatele alegerilor din Rusia.

Ministrul de Externe danez, Kristian Jense, a declarat vineri că Danemarca este pregătită să se supună acestei solicitării.

„Nu recunoaştem rezultatele alegerilor de pe teritoriul anexat ilegal al Crimeei. Discutăm despre regiunea ocupată a Ucrainei", a adăugat Kristian Jense, evitând răspunsul la întrebarea dacă Danemarca va refuza sau nu recunoaşterea rezultatului votului şi din alte regiuni ruse.

„Ne punem întrebarea dacă alegerile din Rusia sunt libere şi corecte. Dar cel mai important este că că acestea sunt innaceptabile. Crimeea nu face parte din Rusia, ci din Ucraina", a afirmat ministrul danez.

Rusia va desemna patru legislatori care să reprezinte votanţii din Crimeea, partidul conducător United Russia susţinând drept candidaţi câţiva lideri care au sprijinit anexarea Crimeei.