„Explozia a avut loc după ce vasul a parcurs aproximativ 200 de metri” şi se îndrepta spre mica insulă Gili Trawangan, a declarat şeful poliţiei din districtul Karang Asem, situat la est de Bali.

„O femeie a murit din cauza rănilor”, a precizat el, adăugând că o echipă de genişti a fost desfăşurată la faţa locului pentru a investiga cauza exploziei.

Verificări ale documentelor de identitate sunt în curs pentru a se stabili naţionalitatea celor 14 răniţi, care ar fi originari din Portugalia, Germania, Marea Britanie, Australia şi Coreea de Sud, potrivit informaţiilor preliminare ale poliţiei.

Nava transporta 35 de pasageri, toţi turişti, precum şi patru membri ai echipajului.

Transportul naval este foarte răspândit în Indonezia, asigurând legăturile între cele 17.000 de insule şi insuliţe ale arhipelagului, unde accidentele soldate cu victime sunt frecvente din cauza măsurilor de securitate precare şi a supraaglomerării ambarcaţiunilor.

În iunie 2015, 25 de turişti au fost răniţi în două mici explozii accidentale pe un feribot cu 129 de persoane la bord care făcea legătura între insulele Bali şi Lombok.