„Cel puţin patru persoane au decedat şi multe altele au fost rănite”, a declarat presei Nadir Chattha, un responsabil al districtului. Abdul Jabbar, purtător de cuvânt al protecţiei civile locale, a declarat agenţiei franceze de presă că sunt peste 100 de răniţi.

Potrivit Reuters, cel puţin şase persoane au decedat în urma acestui grav accident, iar numărul răniţilor s-ar ridica la cel puţin 150. Un tren de mare viteză, care se îndrepta de la Peshawar la Karachi s-a ciocnit de o garnitură care nu avea ce să caute pe aceeaşi linie. Postul de televiziune local GEO TV relatează că patru vagoane au deraiat în urma coliziunii.

Saima Bashir a atribut responsabilitatea acestui accident mecanicului trenului de pasageri, care, potrivit lui, nu a ţinut seama de semnalele luminoase care avertizau că linia este ocupată de un tren de marfă oprit.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, ţară care a moştenit din trecutul său colonial sub dominaţie britanică, o vastă reţea de căi ferate, prost întreţinută în prezent. În noiembrie 2015, 19 persoane şi-au pierdut viaţa când un tren a deraiat în sud-vestul ţării.