„Ar trebuit să arătam diferenţa fundamentală între ceea ce se întâmplă în teritoriile ocupate – şomajul este de aproape 80%, umilirea persoanelor, a persoanelor în vârstă, dezordine în spitale, grădiniţe etc.” – a spus Poroşenko.

„Pe teritoriul eliberat facem tot posibilul pentru a restabili viaţa paşnică a Donbasului”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

El a remarcat rolul special şi importanţa funcţiei militare a Serviciului de Transport Special de Stat, scrie Interfax-Ucraina.

„Funcţiile acestui serviciu sunt extrem de importante, pentru că în cele mai dificile timpuri – în anii 2014-2015 a fost necesar să se construiască fortificaţii, treceri de ponton, să se restaureze podurile distruse de inamic, noduri de infrastructură primii au apărut reprezentanţii Serviciului de Transport Special de Stat”, a spus şeful statului.

„Sunt încrezător că uniţi, ucrainenii sunt capabili să învingă orice inamic, să oprească agresiunea Federaţiei Ruse, care în mod perfid ne-a atacat şi a anexat Crimeea şi a asigurat invazia trupelor ruseşti în estul Ucrainei, plătind un preţ foarte mare: .. mai mult de 2500 de eroi ucraineni şi-au dat viaţa pentru dreptul nostru de a construi un nou stat”, a spus preşedintele.

Poroşenko a declarat că agresorul va fi învins, iar teritoriile ocupate vor fi eliberate.