Dmitri Zaharcenko, şeful Comitetului pentru Securitate Economică şi Combaterea Corupţiei, a fost arestat în urma percheziţiilor, iar banii au fost confiscaţi. Deocamdată, suma de 120 de milioane de dolari şi 2 milioane de euro este estimată, urmând ca o cifră oficială să fie stabilită ulterior.

Agenţia TASS informează, citând surse din interiorul anchetei, că banii au fost găsiţi într-un sac din plastic iar Dmitri Zaharcenko a refuzat să declare sursa acestor bani şi a precizat doar că este nevinovat.

Potrivit presei din Rusia, poliţiştii au găsit atât de mulţi bani încât s-au oprit din percheziţii doar ca să caute cutii pentru a-i depozita.

Avocatul oficialului rus a declarat că speră ca acesta să primească fie arest la domiciliu, fie să plătească o cauţiune de un milion de dolari, notează Digi24. El a fost plasat de judecători în arest preventiv pentru două luni şi este acuzat de acuzat de abuz în serviciu, obstrucţionarea justiţiei şi luare de mită.

Potrivit unor surse citate de TASS, banii ar fi de la NOTA-Bank, bancă ce a rămas fără licenţă în noiembrie anul trecut.