Într-o serie de declaraţii difuzate duminică de publicaţia Welt am Sonntag, Petry a remarcat că, pentru moment, nu au avut loc manifestaţii de proporţii împotriva imigranţilor şi nici proteste importante în marile oraşe germane.

„Dar ceea ce vedem că se întâmplă în ceea ce priveşte de exemplu persecuţia femeilor creştine în centrele noastre de primire (de refugiaţi) şi deopotrivă delincvenţa zilnică de pe străzile noastre din partea unor persoane care se presupune că sunt în căutare de protecţie este de neacceptat", a spus ea. În opinia lui Petry, "cu cât (în Germania) vor sosi mai mulţi bărbaţi tineri, imigranţi, din nordul Africii, puţin educaţi şi adesea agresivi, cu atât mai tensionată va deveni situaţia". „Nu dorim un război civil în Germania. Suntem partidul păcii sociale", a susţinut ea.

Anterior, Frauke Petry a mai spus că majoritatea solicitanţilor de azil nu sunt cu adevărat refugiaţi şi că mulţi aşa-zişi sirieni provin de fapt din alte ţări. Petry crede că „atunci când cetăţenii vor fi cu adevărat conştienţi (de situaţie), atitudinea lor faţă de imigranţi se va înrăutăţi considerabil, şi la fel se va întâmpla şi cu atitudinea lor faţă de adevăraţii refugiaţi". „Nu dorim să se întâmple acest lucru. De aceea trebuie să acţionăm acum fără întârziere", a adăugat ea.