Securitatea este un subiect esenţial în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor din Franţa, în contextul în care peste 230 de persoane au fost ucise în atacuri comise de militanţi islamişti pe teritoriul francez începând din ianuarie 2015.

„Fiecare francez suspectat că are legături cu terorismul — întrucât consultă constant un website jihadist, comportamentul său arată semne de radicalizare sau el se află în contact cu persoane radicalizate — trebuie să fie plasat preventiv într-un centru de detenţie'', a subliniat fostul şef al statului francez.

Sarkozy, care luna trecută şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din aprilie 2017, a adăugat că în lupta contra terorismului nu este loc pentru 'amabilităţi legale'.

Un sondaj realizat de Institutul francez pentru opinie public (IFOP) arată că în privinţa garantării securităţii ţării francezii au cea mai mare încredere în fostul premier Alain Juppe, care este urmat în acest clasament de Nicolas Sarkozy şi de premierul actual, Manuel Valls, în timp ce preşedintele Francois Hollande se situează abia pe poziţia a opta.