La 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea. Agentul a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Gabriel Oprea este acuzat şi de abuz în serviciu, deoarece a folosit coloană oficială fără a avea dreptul legal la aceasta.

Procurorii DNA arată că, deşi nu avea dreptul la coloană oficială, Gabriel Oprea se deplasa întotdeauna cu însoţitori de la poliţia rutieră – şi a reuşit să facă de trei ori mai multe deplasări decât şeful statului şi de două ori mai multe decât premierul, demnitari care aveau dreptul la coloană oficială.

Pentru a se deplasa cu viteză mai mare, Gabriel Oprea se folosea de un poliţist pe motocicletă, care să meargă înainte şi să dirijeze circulaţia în intersecţiile pe unde avea să treacă coloana ministrului.

„Trebuie avut în vedere faptul că prezenţa unui motociclist ca deschizător al coloanei oficiale reprezintă un element care implica un risc suplimentar, cunoscut fiind faptul că participarea la traficul rutier din postura de motociclist reprezintă o activitate cu un risc potenţial ridicat, mai cu seamă în cazul deplasărilor în regim de viteză sporită”, subliniază DNA.

„Se reţine că Oprea Gabriel este cel care a determinat, prin încălcarea dispoziţiilor legale menţionate, prezenţa victimei Gigină Bogdan-Cosmin ca motociclist într-o coloană oficială, împrejurare în care acesta a decedat”, se mai arată în comunicat.

Poliţistul Bogdan Gigină ar fi împlinit ieri 29 de ani.