„Cei doi profesori străini au fost răpiţi ieri seară la ora 20:20 (01:50 GMT) de bărbaţi înarmaţi în centrul Kabulului, pe şoseaua Dar-ul-Aman'', numele fostului palat regal, a explicat pentru AFP un membru al serviciilor de securitate afgane care a ţinut să-şi păstreze anonimatul.

Autorităţile de la Washington şi Canberra au manifestat prudenţă în legătură cu acest incident.

„Suntem la curent cu informaţiile privind răpirea unui cetăţean american la Kabul, dar din motive de confidenţialitate preferăm să ne abţinem de la orice comentariu'', a spus un diplomat american.

În Australia, un purtător de cuvânt al Departamentului Afacerilor Externe a afirmat că pare să fie vorba „aparent de o răpire''. „Ambasada Australiei în Afganistan încearcă să verifice informaţiile privitoare la răpirea unui cetăţean australian la Kabul'', a menţionat el.

În cazul Australiei, acesta este al doilea caz de răpire a unui cetăţean de-al său după cel înregistrat la finalul lui aprilie, la Jalalabad, când victimă a fost lucrătoarea umanitară Katherine Jane Wilson. Soarta acesteia este necunoscută în prezent.

În ultima perioadă, la Kabul s-au înregistrat mai multe răpiri, ţintele fiind mai ales străinii care lucrează pentru organizaţii umanitare. La începutul lunii iunie, o indiancă din cadrul Fundaţiei Agha Khan a fost răpită în plin centrul capitalei afgane şi eliberată după câteva săptămâni, pe 23 iulie.