Ministrul sănătăţii din provincia Balucistan, Rehmatullah Baloch, a declarat că majoritatea victimelor sunt avocaţi care au ajuns în grabă la spital, unde fusese adus Bilal Anwar Kasi, şeful Baroului din provincia Balucistan, ucis anterior într-un atac.

Alţi 50 de oameni primesc îngrijire în diferite spitale din zona oraşului Quetta, dintre care unii sunt în stare critică.

„Bilanţul s-ar putea agrava'', a spus un medic al poliţiei, Nur Baloch, care tratează răniţii într-o clinică ce a fost bombardată.

Deocamdată nu se ştie dacă în cazul exploziei de la spital este vorba despre un atentat sinucigaş sau despre o încărcătură explozivă ce fusese plasată în imobil, a afirmat Anwarul Haq, purtător de cuvânt al guvernului local din Balucistan.

Ministrul de interne al acestei provincii, Sarfraz Bugti, a estimat că probele preliminare strânse de la locul exploziei sugerează că a fost vorba despre un atentat sinucigaş cu bombă.

Postul de televiziune în limba urdu Geo News a anunţat că deflagraţia a avut loc la ora locală 09:50 (05:20 GMT), în apropierea intrării secţiei de primiri urgenţe a spitalului din Quetta, reşedinţa provinciei Balucistan. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.