Autorităţile din statul Puebla au anunţat că 28 de persoane, dintre care 15 mineri, au murit după ce casele lor au fost îngropate de alunecări de teren. În statul Veracruz zece persoane au murit în circumstanţe asemănătoare.

Furtuna Earl a ajuns deasupra Mexicului însoţită de ploi foarte puternice. Spre exemplu, precipitaţiile căzute la Huauchinango, în 24 de ore, au egalat volumul de precipitaţii caracteristic pentru o lună întreagă, producând surparea unei coline în localitatea Xaltepec şi moartea a 11 persoane, conform autorităţilor regionale din Puebla. 

Furtuna a fost clasificată drept uragan de categoria 1 miercuri după-amiaza, dar şi-a pierdut din intensitate după ce a lovit coastele statului Belize. Uraganul a intrat în Mexic joi seară, prin statul Tabasco (sud) şi a fost reclasificat drept furtună tropicală de către Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC).

Duminică s-a format în Pacific o nouă furtună tropicală, Javier, aflată la aproximativ 250 de kilometri vest-nord-vest de Manzanillo, în statul Colima. Această furtună se deplasează pe direcţia vest-nord-vest.