Purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Jocurilor, Mario Andrada, a declarat presei: „Avertizăm publicul că astfel de manifestări nu sunt permise în interiorul stadioanelor”. El a făcut apel la protestatari să se abţină în „templele rezervate sportului” şi a afirmat că protestele paşnice sunt acceptate în exterior.

Preşedintele în exerciţiu, instalat la 12 mai după suspendarea de către senat a preşedintei alese Dilma Rousseff, a fost huiduit de o parte din public la festivitatea de deschidere a jocurilor, pe stadionul Maracana. De atunci, poliţia continuă să confişte pancarte cu textul „Fora Temer!”.

Sâmbătă, la meciul de fotbal feminin Franţa — SUA, au fost expulzate de pe stadionul din Belo Horizonte mai multe persoane cu tricouri inscripţionate cu acelaşi slogan. Imagini video postate pe reţele sociale prezintă arestări ale unor manifestanţi paşnici. Un spectator care a strigat „Fora Temer!" a fost dat afară sâmbătă de la competiţia de tir, iar ministerul justiţiei a explicat că la sportul respectiv se cere linişte.
Climatul politic se face simţit periodic în incinta satului olimpic, ceea ce contravine Cartei Comitetului Olimpic Internaţional.