Potrivit sesizării, în iunie 2015, o persoană a fost arestată în statul Ohio după încercarea de a cumpăra o armă AK-47 şi muniţie de la un ofiţer al legii aflat sub acoperire. Acea persoană şi-a declarat loialitatea faţă de Stat Islamic pe site-urile de socializare şi a făcut declaraţii în care şi-a exprimat interesul de a efectua atacuri teroriste în Statele Unite.

Se pare că Hendricks intrase în legătură cu militantul islamist mai sus numit, în primăvara anului 2015, prin intermediul mijloacelor de comunicare socială, pentru a-l recruta pe acesta.
Hendricks i-ar fi declarat acestui că „avea nevoie de persoane" şi dorea să se întâlnească personal; că ştia câţiva „fraţi" din Texas şi New Mexico şi încerca să stabilească o întâlnire în care toţi "fraţii" să se întâlnească; dorea, de asemnea, ca împreună cu acesta să-i antreneze pe viitorii combatanţi.

În sesizare, acea persoană ar fi declarat că Hendricks i-a verificat cunoştinţele religioase şi devotamentul, informându-se în privinţa disponibilităţii sale de a purta "războiul sfânt"(jihad) şi dorinţa sa de a intra în "jannah" (paradis).

După cum se pretinde, Hendrick şi „fraţii din Texas şi Mexico" ar fi responsabili pentru dejucarea atacului din data de 3 mai, 2015 din Garland, Texas. Din această cauză aceştia au decis să stea deoparte o perioadă de mijloacele de comunicare socială pentru a reduce detectarea lor de către forţele de securitate. Hendricks ar fi comunicat online cu diverse persoane, inclusiv cu un agent FBI aflat sub acoperire. Hendriks l-ar fi instruit pe agentul sub acoperire să downloadeze documente de propagandă islamistă.

Pe data de 23 aprilie, 2015, Hendricks ar fi comunicat online cu Elton Simpson, care alături de Nadir Hamid Soofi, a lansat atacul împotriva "Primului Concurs şi expoziţie anuală Muhammad Art" din Garland. Simpson şi Soofi au deschis focul rănind un agent de securitate, înainte ca poliţia din Garland să intervină şi să împuşte atacatorii.

Hendricks ar fi contactat online agentul FBI aflat sub acoperire, informându-l în privinţa concursului şi îndemnându-l să meargă la concurs.

Dacă va fi condamnat, Hendricks riscă sentinţa maximă de 15 ani în închisoare.