„Pe întregul teritoriu al Rusiei, Rosselkhoznadzor a distrus produse de embargou. Astfel, în perioada începând cu 6 august 2015 şi până în prezent au fost distruse 7,282 mii tone de produse de origine vegetala si 228 de tone de produse de origine animală” – a declarat Iuia Melano, secretarul de presă al agenţiei.

Reprezentantul Rosselkhoznadzor a precizat că printre produsele distruse cel mai frecvent au fost mere, pere, piersici, roşii, ardei, vinete, căpşuni, portocale, nectarine şi struguri.

În Rusia, începând 6 august, este în vigoare un Decret prezidenţial privind distrugerea produselor aflate sub embargoul rusesc, documentul fiind semnat de Vladimir Putin pe 29 iulie 2015.

Posturile publice de televiziune au prezentat imagini video în care brânzeturile europene sunt strivite cu buldozere. Soartă similară au avut si merele europene, carnea de porc, roşiile şi altele asemenea.

Au avut loc si „distrugeri” mai speciale. De exemplu, deşi funcţionarii ruşi nu au voie sa consume produsele destinate nimicirii, presa a scris că, în Tătărâta, într-o zi, 10 persoane şi un buldozer au „distrus” trei gâşte din Ungaria,