Incidentul a avut loc joi pe artera Avenida das Americas, care face legătura între Parcul Olimpic şi centrul oraşului, imediat după ce flacăra olimpică a trecut prin apropiere de strada respectivă, în drumul spre Stadionul Olimpic, relatează The Guardian.

Există informaţii contradictorii cu privire la identitatea individului.

Agenţia braziliană de stat Agencia Brasil anunţa iniţial că un diplomat rus a intrat în conflict cu un hoţ în timpul unei tentative de jaf, înainte de a lua arma atacatorului şi de a-l împuşca.

La rândul său, consulul general al Rusiei în Rio de Janeiro, Vladimir Tokmakov, a declarat că cetăţeanul rus care a împuşcat joi un hoţ în oraş nu este angajat al vreunei misiuni diplomatice ruse în străinătate.

„Acest cetăţean nu este angajat al vreunei misiuni diplomatice şi nu are nicio legătură cu instituţiile ruse în străinătate”, a spus el.

În urma unor informaţii difuzate în presă potrivit cărora un diplomat rus ar fi împuşcat mortal un brazilian care voia să îl jefuiască, Consualtul General al Rusiei a luat legătura cu batalionul 31 de poliţie militară din Rio de Janeiro, care este responsabil pentru zona în care a avut loc incidentul armat.

Poliţia a răspuns că un hoţ l-a atacat pe cetăţeanul brazilian pe nume Marcos Cezar Serias Braga în apropiere de rastaurantul Outback, în partea de vest a oraşului Rio de Janeiro, la ora locală 14.50, pe data de 4 august.

Serias Braga a opus rezistenţă. I-a luat arma atacatorului şi l-a împuşcat. Atacatorul a murit imediat, iar o anchetă este în curs de desfăşurare. Poliţia încearcă să stabilească de ce Serias Braga s-a prezentat ca fiind viceconsul al Rusiei.