„Informaţiile privind focuri de armă la LAX (codul aeroportului din Los Angeles — n.red.) s-au dovedit a fi doar zgomote puternice. Nu au existat focuri de armă, nici răniţi. Ancheta continuă pentru localizarea sursei acestor zgomote”, a scris pe contul de Twitter un purtător de cuvânt al poliţiei din metropola californiană, Andy Neiman.

Administraţia aeroportului din Los Angeles a precizat, tot pe Twitter, că un individ costumat în Zorro a fost reţinut de poliţie şi că mai multe terminale au fost percheziţionate, declarate sigure şi apoi redeschise.

Administraţia anunţase anterior că sectoarele de plecări şi sosiri ale terminalului central fuseseră închise.

Zvonurile privind un schimb de focuri au provocat panică pe aeroport, după cum a relatat postul NBC pe site-ul său. Numeroşi pasageri s-au precipitat pe pistă după ce poliţia a intervenit în urma unei apel de urgenţă.

Un ordin de menţinere la sol a avioanelor în direcţia Los Angeles a fost ridicat, mai vizând doar zborurile aflate la cel mult o oră de LAX, a precizat un purtător de cuvânt al FAA, autoritatea americană de transport aerian.

Aeroportul din Los Angeles, al doilea cel mai populat oraş din SUA, se află pe locul al 7-lea în lume în ce priveşte traficul de pasageri.