Germania este pregătită să ofere orice fel de ajutor este necesar Italiei, în urma cutremurului în care au murit 73 de persoane, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, citată de site-ul agenţiei Reuters.

„Fotografiile pe care le vedem sunt înspăimântătoare. Vom fi pregătiţi să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta Italia, dacă este nevoie, iar gândurile noastre sunt astăzi alături de oamenii din această regiune", a afirmat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Estonia.

Cutremurul a fost simţit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri.


Cele mai afectate localităţi sunt Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto.