Vicepreşedintele SUA urmează să se întâlnească cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi cu premierul Binali Yildirim miercurea viitoare, pentru a „reafirma tăria alianţei dintre SUA şi Turcia”, a declarat presei un oficial american de rang înalt, care a cerut să nu îi fie dezvăluită identitatea.
Biden va prezenta condoleanţe familiilor celor ucişi în timpul puciului.

Washingtonul se aşteaptă ca Ankara să solicite extrădarea clericului Fetullah Gulen, rezident în SUA, pe care guvernul turc îl acuză pentru tentativa de lovitură de stat din iulie. Procesul de extrădare este însă de durată, a precizat sursa citată. Turcia a cerut până acum extrădarea lui Gulen doar pentru acuzaţii fără legătură cu evenimentele din iulie.

Biden va vizita marţi Leton, unde va sublinia angajamentul SUA faţă de NATO, faţă de o Rusie „tot mai agresivă”, a declarat oficialul. Vicepreşedintele va participa la o reuniune la vârf a liderilor celor trei state baltice şi se va întâlni cu preşedintele leton Raimonds Veionis şi cu premierul Maris Kucinskis. La întoarcere, el va face joi o escală în Suedia, pentru discuţii cu prim-ministrul Stefan Lofven, inclusiv despre ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană şi despre criza refugiaţilor.