Luni seara, câţiva muncitori lucrau în interiorul Catedralei Episcopale şi Regale, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi şi care va adăposti, în cripte, trupurile membrilor Familiei Regale.

Primarul municipiului, Constantin Panţurescu, a declarat că înmormântarea Reginei Ana va avea loc în data de 13 august, începând cu ora 15.00.

Cele 12 mormintele regale de la Curtea de Argeş sunt amplasate chiar la intrarea în noua Catedrală Episcopală şi Regală, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi.

"Sunt 12 locuri de veci pentru reprezentanţii Casei Regale, aşezate stânga - dreapta, şase şi şase şi a reprezentat o prioritate maximă pentru noi. Între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală există un protocol încheiat cu acest scop", a declarat Caliopie Ichim, consilier eparhial la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Catedrala care urmează să fie inaugurată în 13 august poartă hramul Sfintei Muceniţe Filofteia şi al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, a murit luni, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Regele Mihai I şi Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.