„Atacatorii neidentificaţi ar putea să fie din Caucazul de Nord. Ei au deschis focul asupra postului de control în trafic al poliţiei de pe autostrada Şcelkovskoe", la est de Moscova, a precizat această sursă.

Potrivit Comitetului rus de anchetă, poliţişti au ucis doi bărbaţi înarmaţi care au deschis focul asupra postului, în localitatea Balaşiha, situată la aproximativ 20 de kilometri est de Moscova, scrie news.ro.

„Doi poliţişti au fost răniţi în atac. Unul dintre ei se află în stare gravă", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului.

„Atacatorii aveau asupra lor arme de foc şi topoare. Unul dintre ei a fost împuşcat mortal de către poliţişti în timpul atacului, iar celălalt a fost ucis când a opus rezistenţă arestării", a precizat aceeaşi sursă.

Într-un alt incident, miercuri la prânz, mai multe explozii şi schimburi de focuri au fost semnalate în oraşul rus Sankt-Petersburg, în timpul unei operaţiuni antiteroriste a Serviciului Federal rus de Securitate (FSB), potrivit unor surse citate de agenţiile de ştiri Sputnik şi Interfax.

Mai mulţi membri ai unui grup terorist islamist activ în Caucazul de Nord au fost arestaţi în oraşul Sankt-Petersburg în cadrul unei operaţiuni antiteroriste coordonate de Serviciul Federal rus de Securitate (FSB). Potrivit Interfax, în timpul operaţiunilor în Sankt-Petersburg au fost auzite focuri de armă şi explozii, cel mai probabil controlate.

În Caucazul de Nord sunt active grupuri teroriste separatiste cecene, dar şi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.